Telefon:
900 57 213

Adresse:
​Dag Hammarskjölds vei 6 5144 Fyllingsdalen

Restaurering av lysthus

Bygget en gang rundt 1900, ble flyttet til en øy på Sotra for ca 40-50 år siden da det skulle rives for å gi plass til et nytt bygg i Kalfaret.
Kunden her ønsker å sette dette tilbake til ca 1890 så godt det lar seg gjøre uten å sitte med dokumentasjon og bilder fra den gang dette var en nydelig skue.

Lysthuset har ikke fått noe særlig med vedlikehold siste 20 år, så det var i en begredelig forfatning.

Det er blitt plukket helt fra hverandre og bygget opp med ny konstruksjon i gulv, vegger og tak konstruksjon. Vi har sortert ut det som kunne brukes opp igjen, og alt det andre er laget på nytt etter slik det var, eller vi har måtte rekonstruere dette utifra hvordan vi antar at det så ut.

Alt av konstruksjon og utskjæringer er gjort på plassen, ytterkledning, innvendig panel samt listverk til dør og vinduer, har vi fått laget hos ØysteinBoge AS i Holmefjord. Taket er blitt tekket med kobber og fått renner i kobber av Blikkenslager  Sigurd Opheim AS

For tiden restaurerer vi vinduer og inngangsdør før dette skal settes på plass, og innvendige arbeider med utskjæringer og utsmykking skal på plass.

Byggmester Tarje Hatlem AS har ansatte som kan takle en hver utfordring, og akkurat sånn som dette får en virkelig vist hvilken kunnskap noen av våre ansatte besitter.

Flere bilder kommer underveis i arbeidet.